Maandactie mei

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 09:31

IONIZED MINERALS MET 71 NATUURLIJKE ELEMENTEN

Transpiratievocht bestaat niet alleen uit water, maar ook uit mineralen (elektrolyten) zoals natrium, kalium, magnesium en calcium. Tijdens intensieve sportbeoefening verlies je naast vocht dus ook veel elektrolyten. Deze spelen een rol bij de prikkeloverdracht tussen al onze cellen; zoals tussen de diverse hersengebieden en onze zenuwcellen. Deze continue prikkeloverdracht zorgt ervoor dat alle prikkels die via onze zintuigen binnenkomen worden verwerkt, vervolgens worden opgeslagen en omgezet worden als informatie. Deze worden geordend en in verband gebracht met de ‘boodschap of indruk’ die via onze zintuigen is opgepikt om daar tenslotte een handeling vanuit de spieren aan te koppelen.

 

Magnesium draagt bij aan een goede elektrolytenbalans en is belangrijk voor een normale spierwerking. IJzer helpt bij de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en draagt zo bij aan een doelmatig zuurstoftransport. Zo leveren al deze micronutriënten samen of afzonderlijk een bijdrage voor het sportieve lichaam.

 

Met name voor duursporters en tijdens warme dagen is het belangrijk om tijdens en na inspanning de verloren mineraalstoffen aan te vullen. Dit kan eenvoudig en snel met het Fundamentals™ Mineraalconcentraat; een natuurlijk zeewater concentraat. De rijkdom en de verscheidenheid aan mineralen en sporenelementen aanwezig in zeewater is uitzonderlijk. De eerste primitieve organismen zijn ontstaan in zeewater. Het is dan ook niet verrassend dat ons bloedplasma nog altijd een grote gelijkenis vertoont met zeewater. Mineraalconcentraat los je op in water. Het is een goede en makkelijke manier om vocht en mineralen gelijktijdig aan te vullen.