Bye bye feestkilo's!

De afgelopen weken regende het goede voornemens. Klassiek, zo bij het begin van het jaar.  Het klinkt dan ook meestal zo: "Vanaf morgen ga ik gezond eten", of "Morgen begin ik te werken aan mijn conditie".

Lees meer »

Tel geen calorieën, maar voedingsstoffen!

Wist je dat 80% van onze bevolking momenteel te zwaar weegt?  98% van de mensen die afvallen m.b.v. een crashdieet (laag aan vet en laag aan koolhydraten) zit binnen de 5 jaar terug op, of zelfs boven hun oorspronkelijke gewicht.

Lees meer »

It's that time of the year again!

95% van onze behoefte aan vitamine D wordt in de huid gesynthetiseerd uit zonlicht, slechts 5% wordt uit de voeding gehaald. Bij het ouder worden daalt ook nog eens het vermogen om zelf vitamine D aan te maken onder invloed van zonlicht.  In deze donker wintermaanden wordt onze huid onvoldoende blootgesteld aan zonlicht. Het grootste deel van de Belgen kampt dan ook met een tekort aan vitamine D. Een kuur vit D3 via suppletie is dan voor velen ook nodig.

Lees meer »

Energierepen, gezond?

Proteïnerepen zijn erg populair en lijken een gemakkelijke manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Tegelijk zitten ze vol met verborgen suikers die je hormoonbalans zullen verstoren en op die manier voor een kettingreactie aan kwalen zullen zorgen.

Lees meer »