Preventie en herstel Covid-19

Gepubliceerd op 18 december 2021 om 07:00

Marc Noppen is al vijftien jaar lang CEO van het Universitair Ziekenhuis van Brussel. In zijn boek 'Gewoon Anders' kijkt Noppen met een kritische blik naar het Belgisch gezondheidssysteem en beleid. "Het is belangrijk dat we altijd goed nadenken over de ‘waarom-vraag’. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen. En ook: waarom worden mensen ziek? De gezondheidszorg kost ons 44 miljard euro. Van dat geld gaat maar 2% naar preventie. Daarnaast wordt 60% van de ziekenhuisbedden bezet door mensen die er eigenlijk niet moeten liggen, maar die er door ongezond gedrag toch terechtkomen. 

Ziektes worden vaak veroorzaakt door ongezond gedrag, zoals roken, drinken, onvoldoende beweging en overgewicht. We moeten daarom iets aan de bron van het probleem veranderen en meer inzetten op preventie en een gezonde levensstijl promoten", aldus Noppen.

“Dat geldt ook voor de coronacrisis. Gemiddeld genomen zijn mensen die op intensieve zorgen belanden met Covid zwaarder dan anderen. Vaak spelen overgewicht en diabetes een grote rol. Ook hier moeten we nadenken over onze levensstijl en dat vertaalt zich ook in ons beleid. Het beleid moet meer inzetten op die promotie van een gezonde levensstijl.”

Bron: radio1.be 

Bij improve@nextlevel zetten we sterk in op dit preventief beleid. We geven voedingsadvies en/of stellen een trainingsschema op naar de behoeften van jouw lichaam. Je kan ook trainen onder persoonlijke begeleiding. Op deze manier maken we je immuunsysteem sterk en je lichaam weerbaarder voor allerlei ziektes.  Ben je al getroffen en blijven de symptomen maar aanslepen? Ook dan kunnen wij jou helpen via behandelingen, revalidatieschema's of voedings- supplementenadvies op maat.