Hormoonverstoorders en borstkanker

Gepubliceerd op 19 februari 2022 om 08:28

In de orthomoleculaire wereld is het al lang geweten dat parfums en andere cosmeticaproducten stoffen bevatten die als hormoonverstoorders optreden in ons lichaam. 

Xeno-oestrogenen (of nephormonen) zijn hormoonverstorende stoffen die een impact hebben op je eigen hormoonbalans. Ze hebben dezelfde werking als je lichaamseigen oestrogenen maar zijn veel krachtiger, erg schadelijk en tasten je immuunsysteem aan. Deze xeno-oestrogenen worden heel moeilijk door de lever afgebroken, waardoor ons lichaam al snel te kampen krijgt met een oestrogeen-overschot. Dit teveel aan oestrogeen wordt opgeslagen in je vetweefsel, de lever en de voortplantingsorganen!

Uit onderzoek van Kom op tegen Kanker, de Nederlandse Stichting Tegengif en de Deense consumentenbond blijkt dat langdurige blootstelling aan hormoonverstorende stoffen, zelfs in lage doses, kan bijdragen aan het ontstaan van sommige borstkankers. 

Het volledige artikel uit HLN kan u lezen via deze link:

https://www.hln.be/nieuws/kom-op-tegen-kanker-waarschuwt-voor-schadelijke-stoffen-in-parfums~af449528/

Denk je dat jouw hormonen verstoord zijn? Klik zeker voor meer info bij "onze services" even door naar "personal Hormonal Profiling".