Diploma Orthomoleculaire Voeding!

Gepubliceerd op 9 april 2022 om 07:16

Nadat improve@nextlevel eerder al gespecialiseerd was in ons hormonale systeem, hebben we onze kennis verder uitgediept via de orthomoleculaire voeding.

 

De orthomoleculaire voeding is erop gericht de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden van de voor hen benodigde voedingsstoffen. Hiermee bedoelen we niet enkel de koolhydraten, eiwitten en vetten, maar vooral ook de vitaminen, mineralen, spoorelementen, aminozuren  en fytonutriënten.

Zelfs het kleinste tekort aan een bepaalde voedingsstof kan serieuze gezondheidsklachten veroorzaken (we eten ons ziek). Vaak is het hierbij lang zoeken naar de oorzaak, daar de ondergrenzen op reguliere bloeduitslagen zo opgesteld zijn dat ze enkel een zeer ernstig tekort aangeven.

 

De kennis die we hebben als orthomoleculair therapeut stelt ons in staat om erachter te komen van welke tekorten er sprake is. Wij stellen vervolgens graag een voedings- en suppletieprogramma op aan de noden van jouw lichaam. Ons lichaam heeft immers de capaciteit zichzelf te vernieuwen en zo vele jaren gezond te leven, tenminste als de omstandigheden (lees hier: de juiste hoeveelheden voedingsstoffen) gunstig zijn.